
Receptas
Ingredientai:
- 5 litrai vandens
- 250 g druskos
- 150 g cukraus
- 5 skiltelės česnako
- 4 lauro lapai
- Juodieji ir kvapnieji pipirų žirneliai
Marinato paruošimas
- Užvirkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkite pipirus ir lauro lapus.
- Atvėsinkite, sudėkite stambiai pjaustytus česnakus. Marinatas paruoštas.
Naminės vištos laikymas marinate
- Produktą laikykite marinate 20-24 valandų.
Pasiruošimas rūkymui
- Vištą išėmus iš marinato prieš rūkant reikia gerai nudžiovinti.
- Ją geriausia džiovinti 30°C temperatūroje apie 2 valandas. Jeigu tokios galimybės nėrapakabinti ir džiovinti kol palietus vištą ant piršto neliks drėgmės.
Rūkymo laikas ir temperatūrą
- Rūkome 70°C temperatūroje apie 4 val.
- Tada matuojame vidinę mėsos temperatūrą, kuri turi pasiekti 70-72°C.
- Kad pasiekti tokią vidinę temperatūrą rūkykloje temperatūrą galima kelti iki 110°C
- Kai pasiekiate reikiamą vidinę temperatūrą vištą rūkykloje paliekame atvėsti apie 3 val.
Vartojimas
- Laikyti 4-6 °C temperatūroje
- Geriausias skonis 2-4 dienos po išrūkymo
- Jeigu laikoma vėsioje sausoje vietoje tinkama vartoti mėnesį laiko