Karštai rūkytos naminės vištos receptas

Karštai rūkyta naminė višta ant medinės lentelės su prieskoniais ir dūmo aromatu

Recepto Turinys

Karštai rūkyta naminė višta ant medinės lentelės su prieskoniais ir dūmo aromatu

Receptas

Ingredientai:

  • 5 litrai vandens
  • 250 g druskos
  • 150 g cukraus
  • 5 skiltelės česnako
  • 4 lauro lapai
  • Juodieji ir kvapnieji pipirų žirneliai

Marinato paruošimas

  1. Užvirkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkite pipirus ir lauro lapus.
  2. Atvėsinkite, sudėkite stambiai pjaustytus česnakus. Marinatas paruoštas.

Naminės vištos laikymas marinate

  1. Produktą laikykite marinate 20-24 valandų.

Pasiruošimas rūkymui

  1. Vištą išėmus iš marinato prieš rūkant reikia gerai nudžiovinti.
  2. Ją geriausia džiovinti 30°C temperatūroje apie 2 valandas. Jeigu tokios galimybės nėrapakabinti ir džiovinti kol palietus vištą ant piršto neliks drėgmės.

Rūkymo laikas ir temperatūrą

  1. Rūkome 70°C temperatūroje apie 4 val.
  2. Tada matuojame vidinę mėsos temperatūrą, kuri turi pasiekti 70-72°C.
  3. Kad pasiekti tokią vidinę temperatūrą rūkykloje temperatūrą galima kelti iki 110°C
  4. Kai pasiekiate reikiamą vidinę temperatūrą vištą rūkykloje paliekame atvėsti apie 3 val.

Vartojimas

  1. Laikyti 4-6 °C temperatūroje
  2. Geriausias skonis 2-4 dienos po išrūkymo
  3. Jeigu laikoma vėsioje sausoje vietoje tinkama vartoti mėnesį laiko

Recepto autorius: Aduko Ūkis

Pasekite mus

Pirkinių krepšelis